Избори 2017 – Предсрочни парламентарни избори 2017

Предсрочни парламентарни избори 2017

loading…

Вероятно ви е известно, че на 26.03.2017 ще се проведат парламентарни избори в България. За пореден път закона позволява откриване на изборни секции извън посолствата и консулствата, при условие, че за дадено населено място бъдат подадени поне 60 заявления за гласуване.

Молбата ми е до всички потребители и гости на този форум – ако сте в чужбина, но все още ви пука за случващото се в България, помогнете за разкриването на повече изборни секции, като попълните електронно заявление за гласуване.

За тези, които имат желание да направят нещо, ще поясня. Ето за какво става въпрос:

  • Отивате на страницата на ЦИК и в списъка за Германия виждате дали в близост до вас има град, в който е сигурно, че ще има секция, т.е. ли има посолство/консулство, или има подадени вече 60 заявления
  • Ако няма посолство/консулство или няма подадени вече 60 заявления, попълвате онлайн-формуляра за регистрация и давате своя скромен принос. Задължително от списъка с населени места посочвате избрания от вас град.
  • Ако в близост до вас има посолство/консулство или има подадени вече 60 заявления, тогава при попълване на онлайн-формуляра за регистрация посочвате друг град, в който предварително сте установили, че все още не е достигната бройката от 60 заявления.
  • Помнете, че подаването на заявление не ви ангажира по никакъв начин с това да гласувате точно в населеното място, което сте посочили в заявлението.
  • Когато попълвате формуляра, моля не изписвайте вие името на града, а просто го изберете от падащия списък с имената на градовете

Заявления се подават на страницата Подаване на заявление за гласуване извън страната.

Продължение на статията

Защо понякога системата не приема електронните заявления?

И възможни грешки, които водят до отхвърляне на заявлението!