Работа в Германия – нов закон за посредническите фирми за работа в Германия

Така като, темата Джоб център Jobcenter започва да излиза от мода, и е време да си намерим работа в Германия, ние от БГимигрант НЕ желаем да стимулираме социалния туризъм в Германия, за това ще разясним новият закон за посредническите фирми за работа в Германия – Zeitarbeitsfirmen und Personalvermittler in Deutschland.

loading…


Много от търсещите работа в Германия до сега бяха скиптично настроени към посредническите фирми за работа в Германия -Der Zeitarbeitsfirmen und Personalvermittler in Deutschland, но с новия закон от 01.04.2017г. внесен от коалицията, съгласуван с комисията по труда и социалната политика на Германия и приет от Бундестага, нещата тръгват в друга посока!

За да бъдат предотвратени злоупотребите със служителите назначени в посредническа фирма за работа в Германия – Zeitarbeitsfirmа und Personalvermittler in Deutschland, могат да работят за тази фирма не повече от 18 месеца като, след 9тия месец служителя започва да получава законовата, реална заплата която работодателя плаща на посредническата фирма за работа в Германия – Der Zeitarbeitsfirmа und Personalvermittler in Deutschland!!!loading…

Тоест, ако в договора Ви с посредническа фирма за работа в Германия – Der Zeitarbeitsfirmа und Personalvermittler in Deutschland е написано, че ще Ви плащат за 1 час 9,00 евро, а работодателя плаща на посредническа фирма за работа в Германия – Der Zeitarbeitsfirmа und Personalvermittler in Deutschland 13,00евро, то след 9тия месец Вие ще получавате толкова, колкото до сега е получавала посредническа фирма за работа в Германия – Der Zeitarbeitsfirmа und Personalvermittler in Deutschland 13,00 евро!

Въпреки този закон, работодателите и синдикатите могат да формулират различни споразумения и срока от 9 месеца може да нарастне до 15 месеца.

Ние от БГимигрант препоръчваме преди да подпишете договор с посредническа фирма за работа в Германия, да се консултирате с адвокати в Германия говорещи български език, счетоводител, данъчен съветник с български език в Германия , да ползвате услугите на някои от безплатните консултативни центрове по трудовоправни въпроси!

Може да се интересувате и от обяви за работа в Германия или вижте форума на БГимигрант, Прочетете новините на БГимигрант от България и света

РЕКЛАМА В САЙТА