НЕДВИЖИМ ИМОТ В ГЕРМАНИЯ ЛЕГЕНДАТА ЗА СПЕСТЕНИЯТ НАЕМ

НЕДВИЖИМ ИМОТ В ГЕРМАНИЯ
ЛЕГЕНДАТА ЗА СПЕСТЕНИЯТ НАЕМ

Който успее да си купи на млади години недвижим имот, спестява през десетилетията много пари в сравнение с този, който плаща цял живот наем……това ви разказват банки, шпаркаси и търговци на недвижими имоти.
Според тяхната сметка ще платите през целия си живот около 300 000 евро за наем. Истината обаче зависи от много величини, които често наклоняват везната в другата посока.

Двата най-важни фактора са винаги нивото на лихвите и развитието на пазарната стойност на недвижимия имот. Пазарната стойност се базира почти изцяло на стойността на парцела, а не на субстанцията на сградата, защото новата къща се превръща в течение на годините в стара, нуждаеща се от ремонт къща.

Само помислете за една къща, строена според стандартите преди 25 или 30 години. По онова време никой не беше чувал за изолация, водни цистерни, соларни инсталации, електрически щори, прозорци с три стъкла, ефекта на цветето лотос при санитарната инсталация…..Днес купувача изисква енергиен паспорт и ако съвременните стандарти не са изпълнени, тогава и цената пада драстично. Мислите ли, че след 25 години ситуацията ще е по-различна?

Но нека предположим, че нямате намерението да продавате недвижимия имот след 25 години, защото сте сигурни, че няма да смените работата или да се разведете. За да не прокапи вода от покрива или да стоите на студено без парно, ще се наложи през годините редовно да реновирате недвижимия имот. Колкото повече остарява, толкова по-скъпи стават ремонтите.

loading…

Доказано е, че през годините собствениците на къщи инвестират още веднъж комплектната цена на имота в него: градински мебели, косачки на трева, цветя, нова баня, защото старата става старомодна…..