Избори 2017 в Австрия Парламентарни избори и секции в Австрия Грац, Линц, Залцбург, Инсбрук, Брегенц

ИЗБОРИ 2017 АВСТРИЯ

Избори 2017 Австрия

ОТНОВО СЪБИРАМЕ ЗАЯВЛЕНИЯ ОНЛАЙН

Здравейте сънародници!

Българските граждани, живеещи или пребиваващи временно в чужбина в деня на парламентарните избори 26.март 2017, имат нужда от избирателна секция в тяхна близост, в която да могат да гласуват. За да бъдат открити секции отново е необходимо да се подадат минимум 60 заявления за всяко място в срок до 28. февруари, 24.00 ч българско време. Единствено в сградите на посолствата, генералните консулства и постоянните дипломатически мисии секциите ще се откриват автоматично, без да е нужно събиране на заявления за тях. За Виена това са общо 4 секции на тези 3 места:
– сградата на Посолството, Schwindgasse 8 – Виена П
– сградата на Постоянното представителство, Rechte Wienzeile 13 (2 секции) – ПП
– Дом Витгенщайн, Parkgasse 18.

Нашият опит и направената анкета показват, че особено затруднени да гласуват са сънародниците ни, живеещи в отдалечените 21-ви и 22-ри виенски квартал, поради отдалечеността до секциите в центъра на града. В 10-ти квартал също живеят много българи, но с метрото те лесно стигат до двете секции в близост до Карсплац.
Предлагаме ви да обединим усилията си и да подаваме най-вече ЗАЯВЛЕНИЯ за ЕДНА НОВА секция, обща за двата квартала – 21, 22 Bezirk. Напомняме, че електронното заявление НЕ те задължава да гласуваш точно на това място, то е само израз на намерение.

Ще се борим отново и за отваряне на секциите в петте австрийски града – Грац, Линц, Залцбург, Инсбрук, Брегенц. За всеки от тези градове са нужни по мин.60 заявления. Надяваме се сънародниците ни в тези градове да успеят да се мобилизират бързо и да съберат заявленията в посочения срок.

Ето и линка към формуляра за електронното заявление на сайта на Централната Избирателна Комисия:

Заявлението се попълва задължително на кирилица. Адресът в България е задължителен – както е по паспорт или лична карта. Адресът в Австрия не е задължителен. Имената на улици се пишат без съкращения.

Ние, доброволците-секционисти в чужбина отново ще вложим своя безвъзмезден труд за отварянето на секциите зад граница и ви молим да бъдете активни и солидарни. Да покажем за пореден път, че се интересуваме живо от бъдещето на България и че искаме гласът на българите в чужбина да се чува!