Относно ЕU граждани и Job Center. Agentur für Arbeit

Модератор: Ice_lady

Потребителски аватар
llazarova68
писач

Относно ЕU граждани и Job Center. Agentur für Arbeit

Непрочетено мнениеот llazarova68 » 30 окт 2016, 16:23

Интересувам се дали вече е влезнал в сила закона, според който ЕU граждани ще имат право Job Center. Agentur für Arbeit АА след 5 години пребиваване и работа в Германия. В моя случай = от май 2014 адресна регистрация, веднага в края на месеца трудов договор. Пристигнах в ДЕ с 18 години непрекъснат тр. стаж. След 1о месеца работа в ДЕ получих уволнение и бях 2 месеца на АА. защото ми признаха стажа от БГ, чрез У2. От тогава до сега работя, отново с тр. договор, вече е безсрочен. Тази година съкратиха мъжа ми и ползвахме ДС за 3 месеца . Той към момента също работи. Но, нищо не е сигурно. Въпреки, че съм с безсрочен договор, ако ме сполети уволнение, ще мога ли да използвам АА, въпреки, че нямам 5 години работа и живот в ДЕ? Но тр.стаж е непрекъснат от 1997 до момента, с изключение на 2 месеца АА.

http://www.bgimigrant.com/info/
Последна промяна от llazarova68 на 30 окт 2016, 21:00, променено общо 1 път.

Advertisement
loading...
Потребителски аватар
germanec
Site Admin

Re: Относно ЕU граждани и Job Center. Agentut für Arbeit

Непрочетено мнениеот germanec » 30 окт 2016, 18:14

Едва ли ще приемат този закон, та това си е чиста дискриминация и тогава ще завалят дела!
Относно, нови закони на Джоб център ( Jobcenter ) за тази година може да прочетете ТУК и ТУК (публикация на немски език)
Относно всички нови закони касаещи е/имигрантите в Германия, може да прочетете ТУК

Потребителски аватар
llazarova68
писач

Re: Относно ЕU граждани и Job Center. Agentur für Arbeit

Непрочетено мнениеот llazarova68 » 30 окт 2016, 21:02

Благодаря за вниманието

Върни се в “Нови закони в Германия”