Немските Празници

Модератор: Ice_lady

Потребителски аватар
Ice_lady
Site Admin
Мнения: 112
Регистриран на: 25 авг 2015, 09:18

Немските Празници

Непрочетено мнениеот Ice_lady » 28 май 2016, 10:25

Всичко, което трябва да знаете за немските официални празници. Магазините отворени ли са? Защо, по дяволите, германците полудяват покрай Brückentage (букв. превод "мостови дни")?! Какви са традициите на Коледа в Германия?Официални празници в Германия?


На националните официални празници хората в Германия като цяло не работят. Въпреки това, някои отраси на услугите, като кафенета, ресторанти и сладкарници, както и развлекателни индустрии, като театри и кина, остават отворени.


Най-важните празници в Германия?

Коледа и Великден са може би най-важните празници в Германия. Те обикновено са прекарани със семейството. Докато традицията да ходят на църковна служба в тези случаи продължава, значението на религиите е намаляло в живота на много хора през последните няколко десетилетия в Германия.
Какво е “Brückentag” в Германия?"Brückentag" или "мостов ден", е работен ден, който се пада между два неработни дни. Например, ако един официален празник се случва да бъде в четвъртък, тогава петъкът ще е така наречения "Brückentag". Трябва да знаете, че тези мостови дни са изключително важни в планирането на почивка за обичащите да пътуват германци. Ако сте в положение да вземете почивка / почивен ден от работа по един от тези мостови дни, това означава, че можете да получите по-дълъг уикенд и отидете на пътуване! Да. Германците полудяват, когато става въпрос за Brückentage. Така че е по-добре да разберете това бързо: в началото на годината, германците сядат да търсят в календара за тези мостови дни, само за да бъдат първите, които през януари отиват до календара на екипа на работа, и си вземат почивка през тези дни. Някои екипи на работа дори направят "лотария за мостов ден". Без майтап. Мостовите дни са с високо търсене.
Германската Коледа?


Коледни празници в Германия обикновено продължават три дни. Най-важният ден е 24 декември (Heiligabend). На този ден, най-близките членове на семейството имат вечеря заедно, понякога картофена салата (Kartoffelsalat) и Wuerstchen (колбаси). Традицията на отварянето на подаръците заедно с коледната елха в хола е Bescherung. Някои семейства "наемат" Дядо Коледа за вечерта. Той носи подаръците за децата. Обикновено има няколко църковни служби през целия ден. По този начин всеки получава шанса да присъства.

Коледа е времето, когато повечето хора ходят на църква в Германия, дори и ако не са активни членове на църквата. Много седмици преди Коледа вече, хората са склонни да украсяват своите къщи, апартаменти и стаи. Украсата включва коледни лампички, свещи и т.нар Adventskränze, които отброяват седмиците до Коледа.

25ти и 26ти декември също са официални празници. Те обикновено се използват, за да посетите други членове на семейството, които живеят по-далеч.
Какво е Silvester? Какво гледат германците на Нова Година?


Германците празнуват началото на новата година на 31-ви декември. 31 декември не е официален празник, обаче повечето хора работят само половин ден. В Германия Silvester обикновено се празнува с приятели. Коледа обикновено е прекарана със семейството. Има изключения от това, разбира се. Традициите на германския Silvester включват гледане на известния английски скеч 'Вечеря за Един' у дома. Фойерверки са законово разрешени да бъдат използвани от 18:00 нататък на Нова Година . Те могат да бъдат закупени във всички магазини около две седмици предварително. Много градове също предлагат обществени фойерверки, които хората могат да гледат.

Немска Silvester Традиция: Гледайте ‘Вечеря за Един’ (Английски)Германския Великден (Ostern)?Великден с Разпети петък (Karfreitag), Великден (Ostersonntag) и Велики понеделник (Ostermontag), е един от най-важните празници в немския календар. Той бележи смъртта и възкресението на Исус Христос на третия ден след разпятието (Великден). Традициите на празнуването на Великден включват скриването на великденски шоколадови яйца и подаръци. Малки подаръци се обменят между приятелите и семейството, обикновено бонбони и шоколад. Разпети петък и Великден са официални празници. Много хора използват удължения уикенда, за да отидат на почивка.1ви май в Германия


1-ви май е празник на работниците, както и в много други страни. Германската асоциация на профсъюзите (Deutscher Gewerkschaftsbund) организира демонстрации и политически събирания в множество градове в Германия за първи май. Понякога тези демонстрации стават малко бурни; полицията е винаги налице. Вечерта преди 1 май е време за традиционния "Танц на май" (Tanz in den Mai). Това следва стари традиции в чест на пролетния месец май. По традиция т.нар Върлина, дърво стоящо за плодородието на пролетта, е издигнато в някои райони на Германия.
3 Октомври Денят на Съединението (Tag der Deutschen Einheit)


На 3 октомври 1990 Източна и Западна Германия бяха официално събрани отново. Берлинската стена вече бе свалена на 9 ноември 1989 г. В Деня на Обединението няма военни паради, но има много фестивали и събирания с политически речи, които празнуват на обединението на Изтока и Запада.

Мирна революция в бившата Източна Германия доведе до падането на Берлинската стена през 1989 г. През 1990 г. бяха проведени свободни избори, в резултат на което беше създадена бившата ГДР / Източно германското правителство се разпадна и Германия официално се обедини на 3 октомври 1990 година.

Кога е Възнесение Господне (Himmelfahrt)?


Възнесение Господне е винаги на 40-ия ден след Великден и представлява възнесението на Исус Христос към Своя Отец в Небесата. Този официален празник винаги се пада в четвъртък, девет дни преди Петдесетница.
Новогодишния ден / Neujahr in Germany


Нова година е немски официален празник. Хората си отдъхнат от честванията на предната вечер... С други думи, това е 1ви януари, или Васильовден.

Advertisement
loading...

Върни се в “Други”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта